Individuella pressverktyg – kundspecifika lösningar

CONEX konstruerar och tillverkar sin pressverktyg inom alla områden för varmformning av ämnen, helt individuellt enligt våra kunders önskemål och behov. Här satsar vi på tekniskt vettiga och ekonomiska lösningar.

I våra lokaler i  Luleå och Kalix står en yta på 3 000 m² till vårt förfogande för konstruktion, tillverkning och montage av våra pressverktyg såväl som omfattande tjänster och service inom presshärdning av ämnen och andra förfaranden för varmforming av plåt.

Kompetens och innovation baserad på erfarenhet

På mer än 20 år av vår företagshistoria har vi utvecklats till en ledande partner inom områdena mekanisk konstruktion, simulering och planeringsmetodik.
Genom att vi fortfarande har en mycket nära kontakt till Luleå tekniska universitet  har vi ett mycket brett ”know how” på den rådande tekniska nivån inom utvecklingen.

CONEX – en del i schwartz gruppen

Sedan 2019 tillhör CONEX till 100% schwartz GmbH, sedan runt 35 år en av de ledande tillverkarna av anläggningar för värmebehandling av stål och aluminium och världsledande inom värmebehandling för presshärdning.

schwartz anläggningar för värmebehandling används världen över inom bilindustrin, stål- och NE-metallindustrin samt inom flygplanstillverkningen. Inom området automotive levererar schwartz som Tier-1 och Tier-2 till biltillverkarna eller deras direkta underleverantörer.

Här kommer du till schwartz GmbH hemsida.